Trådløst netværk

Vi har specialiseret os i at opsætte trådløse netværk, og vi har en masse erfaring både med store og små anlæg. Så har du problemer med dækningen så giv os et kald - vi finder en løsning så det kommer til at virke.


Offentlige- og gæstenetværk


Driver du et hotel, BnB, campingplads eller andre steder hvor der skal være adgang for gæster, er der brug for at tage hånd om hvor meget folk belaster netværket. Blot nogle få gæster kan lægge et helt netværk ned ved at streame i 4k fra Netflix, derfor skal der en begrænsning på. Læs mere om offentlige/gæstenetværk og vores løsninger her. 


Trådløse links


Nogle gange er det umuligt, besværligt eller dyrt at trække et kabel imellem to lokationer, og her kan et trådløst link mange gange være løsningen. Det er med retningsbestemte access points muligt at "skyde" over temmelig store afstande, og stabilitet og hastighed er rigtig god. Læs mere om vores løsninger på punkt til punkt/multipunkt links her.


Hvorfor er det så svært...


Der er trådløst netværk alle steder i dag, men det er desværre ikke fri for at skabe problemer nogle steder. Det er nemlig ofte ikke så simpelt som man skulle tro, så mange oplever at dækningen kan være mangelfuld visse steder i huset. Problemet er, at signalerne er stort set retlinjede, så hvis der er forhindringer imellem sender og modtager, svækkes signalet voldsomt. Murstens- og betonvægge er værst, ligesom vægge og etageadskillelser indeholdende alukraft går hårdt ud over signalstyrken. Selv et bord eller et skab kan gøre en stor forskel, for slet ikke at tale om elektriske forstyrrelser og interferens med andre trådløse netværk i området.


Det er heller ikke altid at det udstyr man får fra internetudbyderen er godt nok, især Stofas fiberboks skaber problemer mange steder, og her er løsningen at sætte en router på.

For at opnå dækning i hele huset, er der flere løsningsmuligheder. Den bedste måde at løse problemet på, er at trække et kabel til området med problemer, og sætte et access point op. Man kan også sætte en repeater - en slags forstærker - op, men det er ikke en særlig god løsning, for det koster halvdelen af båndbredden, og dermed hastigheden, og desuden er det ikke specielt stabilt. En bedre og mere moderne løsning er at bruge Mesh, hvor enhederne taler sammen via et subsystem, hvilket har den fordel at man har fuld båndbredde/hastighed, og det har vist sig at være mere stabilt end en repeater. Den mest stabile trådløse mulighed er at lave et link, hvilket giver fuld båndbredde/hastighed, god stabilitet men koster et ekstra access point og kræver at man kan skabe god signalstyrke til linket.


Alt i alt må man sige at det ikke er specielt nemt at have med at gøre, men der er jo heldigvis hjælp at hente, ring blot til os på 75 17 30 59

 
Bundsgaard Data  •  Snedkervej 17, 6740 Bramming  •  Tlf.: 75 17 30 59  •  
Åbningstid: Mandag til fredag fra 08.00 til 17.00
Ring og aftal indlevering til reparation